Γερμανικά για Ενήλικες

Τα Γερμανικά ανά τον κόσμο ομιλούνται περίπου από 105 εκατομμύρια
     
   
  
  
  
Τα Γερμανικά ανά τον κόσμο ομιλούνται περίπου από 105 εκατομμύρια ομιλητές ως μητρική γλώσσα και επίσης σχεδόν από 80 εκατομμύρια ομιλητές ως μη μητρική γλώσσα.

Τα Γερμανικά αποτελούν την επίσημη και κυρίαρχη γλώσσα στη Γερμανία. Είναι μία από τις 24 επίσημες γλώσσες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και μία από τις τρεις γλώσσες εργασίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, μαζί με τα Γαλλικά και τα Αγγλικά.

Σε παγκόσμιο επίπεδο, η Γερμανική γλώσσα ομιλείται από περίπου 100 εκατομμύρια ανθρώπους, αλλά σχεδόν 80 εκατομμύρια μη Γερμανόφωνους. Αποτελεί την κύρια γλώσσα για περίπου 90 εκατομμύρια κατοίκων (18%) της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Παράλληλα, τα Γερμανικά αποτελούν επίσημη γλώσσα στην Αυστρία, την Ελβετία, το Λουξεμβούργο και το Βέλγιο, ενώ γερμανόφωνοι κάτοικοι υπάρχουν στην Ολλανδία, στην Δανία, στην Τσεχία, την Πολωνία, την Ουγγαρία και τη Λιθουανία.

Η οικονομία της Γερμανίας βασίζεται κυρίως στον βιομηχανικό τομέα και στον τομέα παροχής υπηρεσιών. Ενώ μεγάλες εκτάσεις της χώρας καταλαμβάνονται από αγροτικές καλλιέργειες, μόνο το 2-3% του πληθυσμού ασχολείται με τον τομέα αυτό, λόγω της μηχανοποίησης των καλλιεργειών. Με ΑΕΠ 2.714.418 εκατομμυρίων δολαρίων (2005), η Γερμανία αποτελεί την μεγαλύτερη εθνική οικονομία στην Ευρωπαϊκή Ένωση και την τρίτη μεγαλύτερη παγκοσμίως. Εκτός αυτού, ήταν η μεγαλύτερη εξαγωγός χώρα του κόσμου από το 2003 έως το 2008. Το 2011 παραμένει ο δεύτερος μεγαλύτερος εξαγωγέας.

Η Γερμανία, επίσημα Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γερμανίας (γερμανικά: Bundesrepublik Deutschland), είναι μία από τις μεγαλύτερες σε πληθυσμό χώρες της Ευρώπης, η πολυπληθέστερη χώρα στην Ευρωπαϊκή Ένωση και κινητήρια δύναμή της, και μία από τις σημαντικότερες βιομηχανικές και ανεπτυγμένες χώρες του κόσμου.

Γιατί να μάθω Γερμανικά;

Στον επαγγελματικό τομέα: Η επικοινωνία στα Γερμανικά με τους γερμανόφωνους συνεργάτες βελτιώνει τις επαγγελματικές σχέσεις και προσφέρει περισσότερες ευκαιρίες για πιο αποτελεσματική επικοινωνία –και κατά συνέπεια επιτυχία.

Μια διεθνής καριέρα: Με τις γνώσεις Γερμανικών βελτιώνετε τις επαγγελματικές σας ευκαιρίες σε γερμανικές εταιρίες στη χώρα σας ή σε άλλες χώρες. Οι καλές γνώσεις Γερμανικών σαν κάνουν έναν παραγωγικό συνεργάτη για έναν εργοδότη που δραστηριοποιείται στην παγκόσμια αγορά.

Τουρισμός και διαχείριση ξενοδοχείου: Τουρίστες από γερμανόφωνες χώρες κάνουν πολλά και μακρινά ταξίδια και ξοδεύουν στις διακοπές τους περισσότερα χρήματα από άλλους τουρίστες. Τους αρέσει να τους εξυπηρετεί γερμανόφωνο προσωπικό και να έχουν γερμανόφωνους ξεναγούς.

Επιστήμη και έρευνα: Τα Γερμανικά είναι η δεύτερη πιο σημαντική γλώσσα της επιστήμης. Η Γερμανία, με τη συμβολή της στην έρευνα και την ανάπτυξη, κατέχει την τρίτη θέση παγκοσμίως και χορηγεί σε αλλοδαπούς επιστήμονες υποτροφίες για έρευνα.

Επικοινωνία: Οι εξελίξεις στον τομέα των Μέσων και της τεχνολογίας της πληροφορίας καθιστούν την επικοινωνία σε πολλές γλώσσες απαραίτητη. Μια σειρά σημαντικών ιστοσελίδων είναι στα Γερμανικά. Η Γερμανία κατέχει παγκοσμίως την έκτη θέση μεταξύ 87 χωρών στην ετήσια παραγωγή βιβλίων, μετά την Ινδία, το Ηνωμένο Βασίλειο τις ΗΠΑ, την Κίνα και τη Ρωσία. Οι γνώσεις σας στα Γερμανικά σας δίνουν πολλές δυνατότητες για πρόσβαση σε πληροφορίες.

Λογοτεχνία, Μουσική, Τέχνη και Φιλοσοφία: Τα Γερμανικά είναι η γλώσσα του Γκαίτε, του Κάφκα, του Μότσαρτ, του Μπαχ και του Μπετόβεν. Αυξήστε την απόλαυση της ανάγνωσης και/ή της ακρόασης των έργων στη γλώσσα του πρωτότυπου.

Σπουδές και επαγγελματικές δυνατότητες στη Γερμανία: Η Γερμανία χορηγεί ένα μεγάλο αριθμό υποτροφιών για σπουδές στη Γερμανία. Σε νέους πολίτες άλλων χωρών χορηγείται βίζα προσωρινής εργασίας. Για ορισμένα επαγγέλματα ισχύουν ειδικοί κανονισμοί για τη χορήγηση άδειας εργασίας.

Προγράμματα ανταλλαγών: Υπάρχουν συμφωνίες για προγράμματα ανταλλαγής μαθητών και φοιτητών ανάμεσα στη Γερμανία και πολλές χώρες σε όλο τον κόσμο.

*Πρόγραμμα Γερμανικών που σου δίνει την δυνατότητα να μάθεις Γερμανικά σε μόλις 8 μήνες! Επίπεδο Β1, σε 16 μήνες να επικοινωνείς στο επίπεδο Β2! και σε 24 μήνες στο επίπεδο C2.

Η ΓΛΩΣΣΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑΞΙΔΙ
Επειδή λοιπόν η γλώσσα είναι … ταξίδι τώρα η ΕΥΡΩΓΝΩΣΗ σου δίνει την δυνατότητα να μάθεις γερμανικά σε μόλις 8 μήνες! (επίπεδο Β1), σε 16 μήνες να επικοινωνείς στο επίπεδο Β2 !!… και σε 24 μήνες στο επίπεδο C2.

Image
Ο Ευρωπαϊκός Εκπαιδευτικός Όμιλος ΕΥΡΩΓΝΩΣΗ είναι σήμερα ο μεγαλύτερος Εκπαιδευτικός Οργανισμός Ευρωπαϊκών Γλωσσών και πληροφορικής στη Νοτιοανατολική Ευρώπη.

Get In Touch

Βουλιαγμένης 142
210 9636100
[email protected]

Ακολουθήστε μας στα social media, για να μένετε ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα.

Πληροφορίες

Ωρες Επικοινωνίας

9 π.μ. - 5 μ.μ , Δευ - Παρ