Γερμανικά για Παιδιά

Στόχος: 2 πτυχία σε 2 γλώσσες στα 15!

   
   
  
  
2 πτυχία σε 2 γλώσσες στα 15!

Πότε μαθαίνουν ξένες γλώσσες οι Ευρωπαίοι με βάσει το Εκπαιδευτικό τους σύστημα:

ΤΣΕΧΙΑ: Από 6 ετών εάν συμφωνούν και οι γονείς.
ΕΣΘΟΝΙΑ: Εκμάθηση ξένων γλωσσών από 5 ετών σε ορισμένα νηπιαγωγεία.
ΓΑΛΛΙΑ: Εκμάθηση γλωσσών από το νηπιαγωγείο.
ΓΕΡΜΑΝΙΑ: Εκμάθηση ξένων γλωσσών στα περισσότερα νηπιαγωγεία.
ΙΤΑΛΙΑ: Διδασκαλία μιας ξένης γλώσσας (κυρίως Αγγλικά) από την Α’ Δημοτικού.
ΜΑΛΤΑ: Υποχρεωτικά τα Αγγλικά από 5 ετών.
ΡΟΥΜΑΝΙΑ: Διδασκαλία ξένων γλωσσών από το νηπιαγωγείο.
ΣΟΥΗΔΙΑ: Υποχρεωτική η ξένη γλώσσα από 7 ετών.
Κατά μέσον όρο στις χώρες της Ευρώπης περισσότεροι από το 50% των μαθητών δημοτικού μαθαίνουν τουλάχιστον μία ξένη γλώσσα καθ’ όλη τη διάρκεια της φοίτησής τους στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση. Το ποσοστό αυτό φθάνει το 90% στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Πότε να ξεκινήσει το παιδί την εκμάθηση της πρώτης ή της δεύτερης ξένης γλώσσας;

Σύμφωνα με μαρτυρίες γονέων και εκπαιδευτικών η κατάλληλη περίοδος για να ξεκινήσει το παιδί να μάθει μια ξένη γλώσσα είναι στην Α’ Δημοτικού. Ωστόσο δεν υπάρχει η κατάλληλη συνταγή που θα μας υπαγορεύσει πότε να αρχίσουμε την πρώτη του ξένη γλώσσα. Κάθε παιδί είναι διαφορετικό. Αν το παιδί μιλά επαρκώς τη μητρική του γλώσσα θα μπορούσε να ξεκινήσει, φυσικά χωρίς να διδαχθεί γραπτό λόγο – στην προσχολική του ηλικία. Προφορικά βέβαια μπορεί να μαθαίνει από την ηλικία του παιδικού σταθμού, μόνο όταν το θέλει φυσικά – Τέλος, υπάρχει το άγχος της δεύτερης ξένης γλώσσας. Πότε και ποια να επιλέξουν; Συνήθως αυτό γίνεται στην Τετάρτη ή Πέμπτη δημοτικού, ενώ καλό θα ήταν εφόσον το παιδί αποφασίσει ότι θέλει να μάθει και μια δεύτερη ξένη γλώσσα, να πάρει την πρωτοβουλία και να αποφασίσει εκείνο ποια θα είναι. Είναι ήδη αρκετά ώριμα για να κάνουν την επιλογή τους. Εμείς μπορούμε να τα συμβουλέψουμε, αλλά όχι να τους επιβληθούμε.

Στην ΕΥΡΩΓΝΩΣΗ, με την εφαρμογή συγκεκριμένων μεθόδων διδασκαλίας, τα προγράμματα στοχεύουν στην ολοκλήρωση της εκμάθησης των γραμματικών φαινομένων και του απαραίτητου λεξιλογίου για να ανταποκριθεί ο σπουδαστής με επιτυχία στις εξετάσεις γλωσσομάθειας των ξένων γλωσσών.

Image
Ο Ευρωπαϊκός Εκπαιδευτικός Όμιλος ΕΥΡΩΓΝΩΣΗ είναι σήμερα ο μεγαλύτερος Εκπαιδευτικός Οργανισμός Ευρωπαϊκών Γλωσσών και πληροφορικής στη Νοτιοανατολική Ευρώπη.

Get In Touch

Βουλιαγμένης 142
210 9636100
[email protected]

Ακολουθήστε μας στα social media, για να μένετε ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα.

Πληροφορίες

Ωρες Επικοινωνίας

9 π.μ. - 5 μ.μ , Δευ - Παρ